Het is inmiddels eind juni en wat een jaar is het tot nu toe geweest! Toen ik begin dit jaar besloot om een eigen bedrijf als Virtual Assistant op te zetten, had ik nog geen idee van het avontuur dat me te wachten stond. Nadat begin februari AJ Office Support officieel “op de kaart” werd gezet bij de KvK, begon de reis….

Ik begon zoveel mogelijk te lezen op internet over alles wat er bij het werken als VA komt kijken. Ik kwam terecht in Facebook groepen en Community’s met andere VA’s en het viel me op hoe enthousiast iedereen was en hoe snel mijn vragen beantwoord werden. Vooral de goede onderlinge sfeer in de groepen vond ik echt opvallend. Iedereen is enthousiast over een ander zijn behaalde successen en gunt elkaar het beste. Geen onderlinge concurrentie. Wat fijn!

Bij de website van VA School heb ik me eind maart ingeschreven voor de training “Start een succesvolle business als Virtual Assistant” en deze is op 6 april van start gegaan.

Het is echt een onwijs leuke, leerzame en veelzijdige opleiding. Een soort achtbaan van ontdekkingen, gedachten en persoonlijke ontwikkeling. Je wordt echt geconfronteerd met jezelf. Vragen als Wat wil ik nou eigenlijk? Wat is mijn doel? En hoe wil ik dat gaan bereiken? blijken toch best lastig te beantwoorden… Vooral het “jezelf presenteren” is zó niet mijn ding. Bibberende knietjes en klotsende oksels bij het opnemen van een pitch of het (online) “netwerken”.

 

 

Wat ik daarentegen wél heel leuk blijk te vinden, is de technische kant van de opleiding. En dan bedoel ik het werken met alle online tools en dan vooral het uitzoeken daarvan. Of het maken van deze website.  Iets wat ik van te voren nooit gedacht had.  

Tóch is het ook best veel. Om deze opleiding te combineren met een gezin, een parttime baan in loondienst en ook nog een 2e cursus die ik ben begonnen over boekhouden, is best pittig. Soms ben ik zelfs zó vol met ideeën, dat ik er gewoon niet van kan slapen ’s nachts. Dan voelt het echt alsof ik tijd tekort heb om alles te doen. 

Ik probeer ook echt af en toe gewoon helemaal niks te doen. Beetje bank hangen en Netflixen om even helemaal te ontspannen. Maar het blijft dan toch lastig om de gedachten “uit” te zetten.

Gelukkig zijn alle onderdelen van de opleiding enorm leuk en leerzaam en ook het contact met de andere VA’s van de opleiding is erg motiverend. Iedereen is even enthousiast en positief !

 

 

Ik ben er nog lang niet en ik heb nog super veel te leren en te ontdekken, maar niet alles hoeft op 1 dag. Voorlopig gaat het goed zo en zie ik de toekomst als VA helemaal zitten!

Een eigen bedrijf, hoe cool is dat!!

2020 is in alle opzichten nu al een heel bijzonder jaar!