Vier maanden onderweg en ik heb mijn eerste tegenslag als ondernemer al te pakken. Enkele weken geleden werd ik benaderd door een andere VA, die een bedrijfsnaam had die slechts 1 letter verschilde van die van mij.

Hoewel ik het in eerste instantie nog best grappig vond (en er geen probleem in zag) dacht zij daar helaas anders over. Zij voorzag hier toch wel degelijk grote problemen mee te krijgen in de toekomst. Niet alleen was zij ook VA, maar heet ze ook nog eens Annemarie. Zij gaf de zaak dan ook direct uit handen aan een juridisch adviseur en eiste van mij dat ik mijn bedrijfsnaam zou veranderen. Dit omdat zij namelijk eerder haar naam geregistreerd had bij de KvK.

 

En nu? Zit ik fout?

Na wat onderzoek, kwam ik er achter dat zij inderdaad in haar recht stond. Op de site van de KvK staat dat een handelsnaam niet teveel gelijkenis mag vertonen met een andere bedrijfsnaam. Als beide bedrijven dan ook nog eens werkzaam zijn in dezelfde branche, zou dit bij het publiek voor verwarring kunnen zorgen en dit is verboden….

Het gekke is dat je bij de KvK een bedrijfsnaam kunt checken voordat je je bedrijf gaat inschrijven. Uiteraard heb ik dat destijds gedaan. En hoewel dan de meest vergelijkbare namen tevoorschijn komen, stond deze er toen (en nu nog steeds) niet bij.

 

Nieuwe naam kiezen

Helaas……er zat voor mij niets anders op dan het veranderen van mijn bedrijfsnaam. En geloof me….dat is een heel gedoe!

Gelukkig is het wel overal kosteloos om je bedrijfsnaam te wijzigen, maar dan bedoel ik bij verschillende instanties. Ik heb het dan nog niet gehad over nieuwe visitekaartjes, het omzetten van de website naar een andere domeinnaam, eventueel ander reclame materiaal. (ik had toevallig net een leuke sticker laten maken voor op mijn auto) Dit soort dingen kosten natuurlijk wel wat geld. Kortom, het is een heel gedoe wat echt niet binnen een paar dagen geregeld is…

Wat ik eigenlijk nog het moeilijkste vond, was het verzinnen van een nieuwe bedrijfsnaam! Want, wat ga je bedenken? En, erger nog, bestaat het niet al? Je snapt dat die angst er nu goed in zat. Hoe kon ik voorkomen dat dit me nog een keer zou gebeuren?

 

Ik heb uiteindelijk gekozen voor Office Support Opperdoes. Ik heb op alle mogelijke manier geprobeerd om na te gaan of dit niet al ergens bestond, maar gelukkig is Opperdoes een heel klein dorpje en komt deze naam niet heel veel voor.

Ik heb mijn nieuwe naam GROOTS aangekondigd op social media en ontving gelukkig allemaal hele leuke reacties. Het was even een behoorlijke domper, maar we treuren er niet langer om en we gaan weer vol gas vooruit !! 

 

Every setback is a setup for a comeback !