In deze blog ga ik je 5 redenen geven waarom ik Knab Bank aanraad voor (startende) ZZP-ers. Als startende ondernemer komt er heel veel informatie op je af. Welke keuzes maak je? Sowieso raad ik je aan om een zakelijke rekening te openen voor je bedrijf. Ik ga je nu uitleggen waarom Knab Bank hiervoor de beste keuze is.

Zoals ik al zei komt er ongelofelijk veel op je af als je net gestart bent als ondernemer. Bij het verlaten van de Kamer van Koophandel krijg je al een stapel folders mee met allerlei informatie en ook op internet zie je door de bomen het bos niet meer. De keuze is reuze!

Als Virtueel Assistent help ik al een aantal jaren kleine ondernemers met hun financiële administratie en daarom weet ik inmiddels ook wel een beetje waar die allemaal tegenaan lopen in hun boekhouding. Mijn allereerste (en misschien wel belangrijkste) advies zou zijn: open een zakelijke rekening!

Ik weet dat er genoeg ondernemers zijn die hun zakelijke inkomsten “gewoon” op hun privé rekening laten binnenkomen, maar écht, dit is niet handig. Daarbij is dit bij veel banken ook niet toegestaan. Houd zakelijk en privé daarom zoveel mogelijk gescheiden. Dat scheelt jou (of je boekhouder) een hele hoop uitzoekwerk!

5 redenen waarom ik Knab Bank aanraad!

Oke, to the point, als je dan dus gaat kiezen voor een bank, voor welke bank kies je dan? De 5 redenen waarom ik daarvoor Knab Bank aanraad ga ik nu toelichten. Knab (dat is bank achterstevoren😉) is speciaal “ontworpen” om te voldoen aan de behoeften van ZZP-ers en biedt daarom de volgende voordelen:

  • Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk – Knab Bank staat bekend om zijn overzichtelijke en gebruiksvriendelijke bankomgeving. Je hebt direct toegang tot belangrijke informatie zoals je saldo, transactieoverzichten en facturen. Met de handige zoekfunctie kun je gemakkelijk bepaalde transacties op je rekening terugvinden en desgewenst downloaden.
  • Persoonlijke ondersteuning – Als zzp’er heb je mogelijk behoefte aan persoonlijke ondersteuning bij je financiële zaken. Bij Knab kun je rekenen op een toegewijd team van experts die je kunnen helpen met al je vragen en uitdagingen. Of het nu gaat om het openen van een rekening, het aanvragen van een lening of het opzetten van automatische betalingen, het supportteam van Knab Bank staat altijd voor je klaar. Contact met de bank kan via chat of telefonisch. Knab is een online bank. Er zijn dus geen kantoren die je kunt bezoeken.
  • Flexibiliteit en gunstige tarieven Knab biedt verschillende zakelijke betaalpakketten aan, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw behoeften past. Of je nu net begint als zzp’er of al enige tijd actief bent, Knab Bank heeft een passend pakket voor je. Bovendien hanteert Knab Bank gunstige tarieven, waardoor je kosten laag blijven en je meer geld kunt investeren in je bedrijf. Daarnaast kun je kostenloos meerdere rekeningen openen. Handig als je bijvoorbeeld geld opzij wilt zetten voor belastingen of pensioen.
  • Koppeling met boekhoudpakket – Bij veel boekhoudprogramma’s bestaat de mogelijkheid om je rekening bij Knab hieraan te koppelen. Op die manier worden alle banktransacties automatisch ingelezen in je boekhoudpakket. Je betaalt hier een paar euro per maand extra voor, maar serieus…. hoe handig is dat!
  • De Knab Bank app – uiteraard is er ook de Knab-app. Super handig om even snel je saldo te checken of betalingen te doen.

Verder heeft Knab ook nog de mogelijkheid om automatisch de BTW van je betaalde facturen apart te zetten. Op die manier heb je bij de Btw aangifte altijd genoeg op je aparte rekening staan. Ook biedt Knab nog extra diensten zoals een zakelijke creditkaart, diverse verzekeringen of een zakelijke lening.

Kortom, als (startende) zzp’er is het belangrijk om de juiste bank te kiezen, die je kan helpen bij het behalen van je financiële doelen. Deze bank biedt alles wat je nodig hebt als startende ondernemer.

Tevens heeft Knab nu een actie waarbij je het eerste jaar slechts 50% van het normale tarief betaalt voor het Starterspakket. Dat is dus maar 3,50 euro per maand!! Vergelijk dat maar eens met andere banken. Je zult zien dat je daar zéker duurder uit bent.

Twijfel je toch nog een beetje? Lees dan hier alles rustig even door.