In deze blog ga ik je 8 reden geven waarom je als (startende) ondernemer echt zou moeten kiezen voor Moneybird. Als je een bedrijf begint, is het noodzakelijk om een goede administratie en boekhouding bij te houden. Voor de Belastingdienst is het belangrijk dat deze overzichtelijk en compleet is.

Er zijn tal van online boekhoudprogramma’s op de markt en ook kiezen veel ondernemers er voor om hun boekhouding bij te houden in Excel. Dit raad ik je echter niet aan. Excel is niet heel overzichtelijk en bovendien ook erg foutgevoelig.

Als Virtual Assistant voor financiële administratie, werk ik inmiddels al een aantal jaren voor diverse ondernemers. Ik heb dan ook al vele administraties voorbij zien komen. Uiteraard heb ik ook met andere boekhoudsoftware gewerkt, zoals Informer Online, Exact, E-boekhouden en Afas. Mijn voorkeur gaat echter toch uit naar Moneybird. Ik ga je enkele voorbeelden geven waarom dat zo is…

  • Eenvoudige gebruikerservaringMoneybird is ontworpen voor alle ondernemers en is daarom zeer gebruiksvriendelijk. Het heeft een overzichtelijk dashboard en biedt een duidelijke uitleg, zelfs als je geen boekhoudkundige achtergrond hebt.
  • Tijdbesparend – Moneybird automatiseert veel van de tijdrovende boekhoudtaken. Het maakt bijvoorbeeld automatisch facturen aan op basis van offertes en koppelt (automatisch) de banktransacties aan de bijbehorende factuur. Zo kun je duidelijk zien welke facturen betaald zijn en welke nog niet. Ook kan het inkomende facturen “herkennen” waardoor de meeste gegevens op de factuur al automatisch worden ingevuld.
  • Facturatiefunctie – Met Moneybird kun je professionele facturen maken en versturen naar je klanten. Je kunt de facturen en offertes maken in je eigen huisstijl en met je eigen logo. Ook bestaat er de mogelijkheid om betalingstermijnen in te stellen. Herinneringen kunnen automatisch worden verstuurd én het is mogelijk om facturen die maandelijks terugkomen automatisch aan te maken en te laten versturen naar jouw klant op de gewenste datum.
  • Bankkoppelingen – Moneybird integreert met verschillende banken, waardoor je je banktransacties automatisch kunt importeren en koppelen aan je boekhouding. Dit vermindert handmatige invoer en helpt je om je financiële gegevens up-to-date te houden. Je kunt de koppeling maken met de meeste banken en hiervoor betaal je (afhankelijk van welke bank) slechts een paar euro per maand. Dit is echter een super handige én tijdbesparende functie en dus zeker aan te raden!
  • Belastingaangifte – Moneybird heeft een directe koppeling met de Belastingdienst. Dit betekent dat je jouw Btw-aangiftes direct vanuit Moneybird kunt versturen. Gewoon met 1 druk op de knop! Je aangifte wordt dan automatisch verwerkt in je boekhouding. Ook de betaling kan direct gedaan worden met iDeal. Hoe handig is dat!
  • Integraties met andere tools – Naast koppelingen met banken en de Belastingdienst, integreert Moneybird ook met verschillende andere zakelijke tools, zoals CRM-systemen, webshops en urenregistratie tools. Gegevens worden dan gesynchroniseerd en uren en bestellingen e.d. kunnen dan direct vanuit Moneybird gefactureerd worden.
  • Overzichtelijke financiële informatie – Met de rapporten heb je altijd een duidelijk overzicht van je financiële situatie. Je kunt eenvoudig belangrijke cijfers controleren, zoals je omzet, winst, kosten en openstaande facturen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.
  • De Moneybird app – Uiteraard heeft Moneybird ook een handige app. Je kunt hiermee altijd direct je cijfers zien, je banksaldo checken of kijken of je facturen al betaald zijn. Ook kun je in de app een foto maken van je bonnetjes. Deze worden dan automatisch in je boekhouding geüpload. Heel handig natuurlijk, want zeg nou zelf….. hoe vaak moet jij niet al je bonnetjes nog bij elkaar zoeken aan het einde van het kwartaal? 😉 Met de app raak je ze nooit meer kwijt!

Tarieven

Moneybird heeft 3 verschillende pakketten. Afhankelijk van het aantal banktransacties per maand zijn er verschillende prijzen. Je ziet ze in de afbeelding hieronder. Je kunt echter wel makkelijk van pakket wisselen. Heb jij normaal het pakket van 14 euro, maar heb je een keer wat meer banktransacties? Dan wissel je gemakkelijk eenmalig naar het pakket van 25 euro. Heb je alle banktransacties verwerkt? Dan verander je het pakket weer terug naar 14 euro. Dat kun je heel makkelijk zelf aanpassen in je account.

Mijn conclusie is (uiteraard) dat Moneybird het meest eenvoudige, overzichtelijke en vooral meest gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma is voor (startende) ondernemers. Maar dat moet je natuurlijk zelf ervaren.

Normaal gesproken kun je Moneybird 60 dagen gratis uitproberen. Gewoon even kijken en aanvoelen of het programma wat voor je is. Via onderstaande knop kun je Moneybird nu echter 120 dagen (!) GRATIS uitproberen! Dubbel zoveel tijd om het programma helemaal van alle kanten te ervaren. Ik garandeer je, je wilt echt niets anders meer daarna.

Twijfel niet langer en vraag de proefperiode nu direct aan!

Veel succes !!